Законът за БНБ е толкова обтекаем, че буквално и магазинерът от

...
Законът за БНБ е толкова обтекаем, че буквално и магазинерът от
Коментари Харесай

Георги Кадиев: И магазинерът от магазина под блока може да се кандидатира за шеф на БНБ

Законът за Българска народна банка е толкоз обтекаем, че буквално и магазинерът от магазина под блока може да се кандидатира за началник на Българска народна банка. Това мнение изрази в изявление за БНР финансистът Георги Кадиев, някогашен заместник-министър на финансите.

" Наскоро ревизирах какви качества би трябвало да имаш по закон, с цел да бъдеш началник на горско стопанство и там доста ясно е разказано. В закона за Българска народна банка за шеф на Българска народна банка и член на УС на Българска народна банка е записано просто да имаш високи морални качества и да си приет експерт в региона на стопанската система, финансите и още нещо. За член на Фискалния съвет, доста хора изобщо не са го чували и не знаят какво съставлява, и е несравнимо по-маловажен от Българска народна банка, би трябвало да имаш 10 години стаж като стопански анализатор, а за шеф на Българска народна банка би трябвало просто да имаш високи морални качества и да си приет специалист. Какво значи " приет специалист “? Аз не знам “, разяснява Кадиев в предаването  " Преди всички “.

Най-правилно в тази обстановка е процедурата да се рестартира, което явно би трябвало да стане с гласоподаване и против двете кандидатури, счита Кадиев.

" Не толкоз поради личностите, колкото заради риска да се сътвори разединение в самата ръководеща коалиция и да падне държавното управление. Това е най-голямата заплаха. “

Георги Кадиев е безапелационен, че ръководещите би трябвало да имат една кандидатура, тъй като настоящето положение води към политическа рецесия, по тази причина " по-добре да не бъде определен нито един от двамата и да се тръгне към нова процедура “.

" Колкото и да е значим постът шеф на Българска народна банка, не мисля, че той би трябвало да докара до политическа рецесия. “

Не може опозицията да ти избира шефа на Централната банка, посочи Кадиев по отношение на версията за допустима сделка една от кандидатурите - на Любомир Каримански от Има Такъв Народ, да получи гласовете на опозицията.

" Очевидно е, че г-н Гюров е някакъв вид в последния миг, заради което не е квалифициран и с идея и екип. “

За страдание, тези постове в политиката се търгуват против поддръжка, заключи финансистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР